LiLi & Judy menni Anglia

Színes, magyar vígjáték (2008) Két elszánt leányzó úgy dönt, hogy elhagyja szülőföldjét, és nekivág a kalandokkal teli útnak, mely a Ferihegyi repülőtéren át a "Ködös Albion"-ba vezet. Útjukon ezer veszély leselkedik rájuk; a lányok nem is sejtik, mekkora fába vágták fejszéjüket. A főszerepben: Hornyai LiLi és Csiky Judit.

Kalendárium

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Így írtok ti...

  • Sushuka: Hallo! Kutya kiutaztatassal kapcsban gugliztam majd kidobota az oldalatokat, es hat amellett h hasznos, tanulsagos eszmeletlen sokat rohogok :D uh akerdesem az lenne,h mi van veletek??? Kivancsi len... (2013.04.06. 00:29) Az, amelyik a Judyról szól röviden...
  • anonimaurora: Sziasztok! Nem akartam leragadni nálatok,csak körbe szerettem volna futni a témát s végül annyira egyedi és haláli jó fejnek tarom a stílusotokat,hogy mindent végig csekkoltam :D Pedig a célom,az an... (2011.11.10. 22:20) Mi van mar?!
  • Aragornka: Szia, hasznosak az írásaid. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan jelentkeztél a mekibe és mennyi idő telt el addig, amíg felvetek. Sajnos újdonsült telepesként fogom én is kezdeni és így jól jönne ezt t... (2011.07.18. 11:07) A Mekdonáldc titok
  • gerihajn: Szia, Szerintem ez az oldal is tok jo: www.ingyenesangliaimunkalehetosegek.com/ Itt Angliaban elo magyarok tesznek kozze munkakat. En ezen az oldalon talaltam egy kitchen porter munkat. Akkoriba... (2010.12.03. 22:35) Munka van. Csak nem nekünk.
  • dalmi001: szia ciccccc!!!Ti autóval vittétek a kutyusotokat??mert mi is szeretnénk de már nem tudjuk kinek higgyünk!!mi kellett nektek pontosan a kutyus kiviteléhez??köszi nagyon fontos mert februárban vinnén... (2009.11.12. 19:07) A víziszörnnyel mi lesz?

free hit counter

2008.05.10. 14:16 DarthRosenberg

By the sea...

No igen, aki látta a Sweeney Todd-ot és tetszett is neki, annak biztosan eszébe jut Helena Bonham Carter dala, ami talán a film egyik csúcspontja volt. Az volt egyetlen jelenet a filmben, ami minden nagyon színes volt, eltúlzottan színes. Na ezt éreztük mi is tegnap... 
Mivel mi is "báj dö szí"-nél élünk, már nagyon vártunk egy közös szabadnapot, amikor jó idő van és nem esik a hó/eső/jég, hogy végre lemehessünk napozni és megmártózhassunk a tengerben.
Ez végre megtörtént tegnap!!!! Mármint a közös szabadnap... amikor kinyitottuk a szemünket még elég szontyi idő volt és ez nagy elcsüggedésre adott okot, de amikor kiültünk a kertbe tesztelni, hogy ez tényleg nem tengerpartos idő-é-e, akkor mint valami égi csoda, kisütött a nap. Össze is kaptuk magunkat, Judy csinált szendvicseket, elővettük a jégben úszó jeges teánkat, felpakoltuk a törülközőinket és uccú, irány a part. Kiültünk a napra, fürdőrucira vetkeztünk és sütkéreztünk. A brightoni tengerpartozás felülmúlhatatlan. A tenger gyönyörűséges, csendes szellő fújkál, hogy azért ne legyen fullasztó hőség. Még az is elviselhető, hogy kavicsos a part, nem bántuk az ingyen masszírozó ágyat. Aztán egy-másfél órányi napozás után úgy döntöttünk, itt az ideje szerencsét próbálni a vízzel is. Tudtuk, hogy hideg lesz... de hogy ennyire... Nagy visítozások közepette araszolgattunk centiről centire, érezve, hogy a lábunk már zsibbad. Időről időre egy-egy nagyobb hullám felcsapott a hasunkra is, na az fájt. Úgyhogy néhány percenként kimentünk rápihenni a fagyosságra. Aztán elmerültünk. Lebegtünk és titanicosat játszottunk. Mindig éppen az volt a haldokló Leo diCaprio, aki jobban fázott. Azaz általában Judy... :) Hagytuk kimosni magunkat a partra a hullámok által. Megállapítottuk, hogy nem lehet jó vízihullának lenni a brightoni tengerben, mert a kövek, kavicsok hamar eloszlatnak mindent, ami az útjukba kerül. Még a fürdőrucinkat, illetve a bőrünket is. Judynak ez volt élete első mártózása tengerben, nekem pedig az első, angol tengerben (igen, az ausztrál tengerre sajnos nem emlékszem, a horvát nem volt olyan izgis, az olasz pedig nem volt ilyen szép). Szóval fantasztikus napunk volt. Meg is beszéltük, hogy amint lehet megismételjük. De sajnos ma mindkettőnknek dolgozni kell.
Vagy mégsem.... Ma olyan ötlettel ébredtem, amint megláttam a napsugarakat az ágyból, hogy nekünk ma bizony beteget kell jelentenünk. Súlyos rájátszással telefonáltunk mindketten munkahelyünkre, hogy lázasak vagyunk és hányingerünk van és napszúrást kaptunk és el fogunk ájulni és nem tudunk felkelni stb. stb. De holnapra meggyógyulunk ám, a napszúrás hamar elmúlik... :)

Szóval rosszak vagyunk, nagyon rosszak... de ma megyünk megint a tengerhez és nem fogjuk úgy érezni, hogy rosszak lennénk. Otthon sem játszottuk ezt meg túl gyakran, itt se fogjuk, de néha az ember megérdemli. Úgyhogy most a kertből írok, úgy, hogy egy óra múlva dolgoznom kéne... de ha egyszer napszúrásom van, akkor muszáj kimennem a tengerhez napozni, nem de?! :)

Egyébként a hosszú móló, amin sétálnak, gyanúsan egybevág a Brighton Pier-rel...... :)

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://brighton.blog.hu/api/trackback/id/tr4462605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.05.11. 00:02:41

Nakéremszépen!

Most értünk haza Brightonból, én most voltam ott először, de mintha már néhány részletét ismertem volna... Hála nektek. :)
Egy kis autós kiruccanás volt, de majd erről bővebben a saját blogomban.
A Sweeney Toddot még mindig nem láttam, pedig már itt van a gépemen hetek óta letöltve, természetesen teljesen illegálisan. De ígérem ezt is pótolom.

DarthRosenberg 2008.05.11. 11:57:58

Itt voltál Brightonban és mégcsak be se néztél hozzánk?! :)

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.05.11. 16:59:54

Öööööö.... Hát az van, hogy egy kissé hirtelen jött az utazás, nem volt ez előre betervezve.

Egyébként meg, ha londoni hosszúhétvégés kiruccanásban gondolkodtok, akkor lehet, hogy tudok majd az ingyenszállásban segíteni. Ez nem ígéret, de valószínű.

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.05.13. 01:53:54

Kiskezüket csókolom!

Íme a brightoni élményeim. Ajánlom magamat: thisislondon.blog.hu/2008/05/13/brighton
süti beállítások módosítása