LiLi & Judy menni Anglia

Színes, magyar vígjáték (2008) Két elszánt leányzó úgy dönt, hogy elhagyja szülőföldjét, és nekivág a kalandokkal teli útnak, mely a Ferihegyi repülőtéren át a "Ködös Albion"-ba vezet. Útjukon ezer veszély leselkedik rájuk; a lányok nem is sejtik, mekkora fába vágták fejszéjüket. A főszerepben: Hornyai LiLi és Csiky Judit.

Kalendárium

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Így írtok ti...

  • Sushuka: Hallo! Kutya kiutaztatassal kapcsban gugliztam majd kidobota az oldalatokat, es hat amellett h hasznos, tanulsagos eszmeletlen sokat rohogok :D uh akerdesem az lenne,h mi van veletek??? Kivancsi len... (2013.04.06. 00:29) Az, amelyik a Judyról szól röviden...
  • anonimaurora: Sziasztok! Nem akartam leragadni nálatok,csak körbe szerettem volna futni a témát s végül annyira egyedi és haláli jó fejnek tarom a stílusotokat,hogy mindent végig csekkoltam :D Pedig a célom,az an... (2011.11.10. 22:20) Mi van mar?!
  • Aragornka: Szia, hasznosak az írásaid. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan jelentkeztél a mekibe és mennyi idő telt el addig, amíg felvetek. Sajnos újdonsült telepesként fogom én is kezdeni és így jól jönne ezt t... (2011.07.18. 11:07) A Mekdonáldc titok
  • gerihajn: Szia, Szerintem ez az oldal is tok jo: www.ingyenesangliaimunkalehetosegek.com/ Itt Angliaban elo magyarok tesznek kozze munkakat. En ezen az oldalon talaltam egy kitchen porter munkat. Akkoriba... (2010.12.03. 22:35) Munka van. Csak nem nekünk.
  • dalmi001: szia ciccccc!!!Ti autóval vittétek a kutyusotokat??mert mi is szeretnénk de már nem tudjuk kinek higgyünk!!mi kellett nektek pontosan a kutyus kiviteléhez??köszi nagyon fontos mert februárban vinnén... (2009.11.12. 19:07) A víziszörnnyel mi lesz?

free hit counter

2008.09.16. 13:51 jude_law

Morzsák nektek, morzsák nekünk

Fú. Na ott kezdődik a dolog, hogy bevallom, a héten nincs prodzsekt. Mindkettőnké lejárt pénteken, és semmi új nem indult. Egyelőre nem izgultuk magunkat darabokra, majd jön valami új. Vagy nem, és akkor majd sírunk, mert szeretjük ezt a melót. De a karácsonyi játékdömpingre számítunk, azokat még nem kezdték el tesztelni, és februárban kijön a Sims 3, csak esik le morzsa nekünk is.

Továbbá. Nagy nap ez a mai, mert vendégeink érkeznek magyarhonból. Lili nővére Zsófi és Lili nővérének újdonsült férje, Márton, a parancsnok, innentől csak Marci. Nem írom le ide, mekkora készülődésben és meglepősdiben áskálódunk, mert még otthon vannak, és elolvashatják. Szal itt fognak mézeshetelni, majd igyekszünk elterelni a figyelmüket a málló falakról. Jó lesz, üdülés nekünk is. Végre megnézzük Brightont ahogy rendes turistához illik. És magyar cigit szívunk.

ui.: bocs hogy ilyen ritkán és ilyen rövideket írunk, de jelenleg többnyire szétizguljuk magunkat a víziszörny miatt.


Na eddig szólt a Judy, mostantól a LiLi veszi át a tasztatúra feletti irányítást...
Hát lehet, hogy eddig tartott fényes játéktesztelői karrierünk, Judy gyilkolt, én meg fákat ültettem. Kár, hogy ezekkel a való életben nem boldogulnánk. Képzeljétek csak el, egy hónapnyi aktív, de virtuális házépítés és faültetés után elmehetnék építésznek vagy kertésznek. Judy persze már más tészta, ő maximum idegen légiósnak vagy hivatásos bérgyilkosnak mehetne el a kiképzése után. Persze kizárólag God módban. Azért tényleg nagyban reménykedünk, hogy jövő héttől lesz meló, bármi, még egy olyan játékra is simán visszamennénk, aminél profi fogászati műtéteket kéne végrehajtani. Bár ez Judynak nehezebb ügy lenne.... De szinte már látom is, ahogy Wii-n húzzuk a fogakat vagy PlayStation-ön gyökért kezelünk. Egyébként lefogadom, hogy még egy ilyen játékot is sikerülne addiktívvá tenniük a nagyokos játékgyártóknak. Itt van egy remek példa a hostelben, bolgár anyuka gyerekkel, egész nap World of Warcraft-ot játszik. Főleg az anyuka!!! És igen, egész nap, reggel 10-től hajnal 2-ig, 3-ig. Kaját csinálni, mosogatni is a gyerek (10 éves!) szokott felállni, vagy esetleg más rak eléjük valamit enni, miközben az anyuka teljesen a játékba szippantott fejjel, tekintettel mered a képernyőre. Közben nincs munkája és gyereket nem járatja iskolába. Tudnánk, hogy mit keres Angliában?! Ijesztő.

És közben bizony jönnek nővéremék is. Már nagyon várjuk őket. Nem volt egyszerű a szoba szerzés, mivel a hostelben kevés a dupla ágyas szoba és mind foglalt, valamint a twin szobák, általában emeletes ággyal rendelkeznek. Még júliusban próbáltam meg lefoglalni egy dupla szobát, akkor nem adták még, mert azt mondták, hogy nagyon rossz állapotban van. Augusztusban pedig már foglalt volt az a szoba, úgyhogy egészen szeptember elejéig úgy nézett ki, hogy más hostelben kell megszállniuk. Végül Dave, az éjszakás manager lebeszélte egy angol fickóval, aki egyedül lakott egy twin szobában, ahol két szimpla ágy van, hogy költözzön ki szeptember 15-én. Hát így lett szobájuk nővéreméknek. Persze mondta a vezetőség, hogy az S6-os szoba tényleg nagyon lepukkant, de mivel mi csak tegnap jártunk benne először, ezzel a ténnyel mi csak tegnap szembesültünk... Hát tényleg elég lepukkant, de szerintem az lesz a lényeg, hogy velünk lehessenek. Plusz a Madár (a nappali ház manager) egészen kitett magáért, nagy takarítást rendezett, kimosta a függönyöket, porszívózott és nagy, két személyes matracot hurcolt az összetolt szimpla ágyakra, tök egyedül, a legfelső emeletre. Persze a másodikon megkérdezte tőle két angol srác, hogy kell-e neki segítség, amire persze a Madár, erős, emancipált nőként (tinédzserként, mivel csak 19 éves) azt felelte lihegve, a súly alatt majd megszakadva, hogy nem kell, és a két angol srác erre már rá is csukta az ajtót, hogy ha nem, hát nem... Hát ennyit az angol úriemberekről.

Mivel viszont még van egy-két körünk - posta, ahol feladom a Satish (a ház tulajdonos) fehérneműit, Tecso, ahol veszünk az esti vacsihoz tavaszi tekercset meg a dekorhoz virágot illetve NationWide, ahonnan szerzünk pénzt nővéremék lakbérére - ezért most megyünk, mert még mindketten mamuszkában isszuk a reggeli kávénkat, délután negyed kettőkor. Nővéremék valószínűleg már lassan a reptéren vannak, éljen!
Remélem egy kicsit most sikerült kiengesztelni a rajongó sereget ezzel a dupla kiadású litániával... Zárásul álljon itt egy videó a viziszörnyről, amit Judy kapott szülinapjára:

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://brighton.blog.hu/api/trackback/id/tr38666110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka 2008.09.28. 16:13:12

Nektek mi a véleménytek, mennyire van lehetőség brightonba munkát találni, nem tökéletes angollal? Mert már tényleg egyik pillanatban Brightonba, a másik pil.ban pedig London felé húz a szívünk. Brighton olcsóbb, viszont szerintem a munkalehetőség is korlátozott... Ha van időtök örülnék, ha leírnátok a véleményeteket.
Réka

DarthRosenberg · http://www.brighton.blog.hu 2008.09.30. 21:04:00

Szia Réka!
Igazság szerint a legtöbb a kitartásodon múlik, az egyik magyar srác, kb. egy hete érkezett a hostelbe és már van melója. Másoknak teljes két hetébe telik. :)
De itt mindeki (értsd azok is, akik egyáltalán nem beszélik a nyelvet, csak egy-két szót tudnak angolul) talál munkát előbb-utóbb. Csak kitartóan menni kell a városban és szórni a jól összeállított, rövid, egyértelmű, de átfogó önéletrajzokat. Aztán úgyis felhívnak valahonnan.
Szóval inkább válasszátok Brightont, itt kevesebb az esély, hogy elvesztek a süllyesztőben, plusz a város is sokkal szebb. London nagyon nagy, tele magyarokkal és lengyelekkel, akik ott próbálnak állást szerezni.
Azt semmi esetre sem állítom, hogy Brightonban könnyebb, de Londonban sem az.
süti beállítások módosítása