LiLi & Judy menni Anglia

Színes, magyar vígjáték (2008) Két elszánt leányzó úgy dönt, hogy elhagyja szülőföldjét, és nekivág a kalandokkal teli útnak, mely a Ferihegyi repülőtéren át a "Ködös Albion"-ba vezet. Útjukon ezer veszély leselkedik rájuk; a lányok nem is sejtik, mekkora fába vágták fejszéjüket. A főszerepben: Hornyai LiLi és Csiky Judit.

Kalendárium

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Így írtok ti...

  • Sushuka: Hallo! Kutya kiutaztatassal kapcsban gugliztam majd kidobota az oldalatokat, es hat amellett h hasznos, tanulsagos eszmeletlen sokat rohogok :D uh akerdesem az lenne,h mi van veletek??? Kivancsi len... (2013.04.06. 00:29) Az, amelyik a Judyról szól röviden...
  • anonimaurora: Sziasztok! Nem akartam leragadni nálatok,csak körbe szerettem volna futni a témát s végül annyira egyedi és haláli jó fejnek tarom a stílusotokat,hogy mindent végig csekkoltam :D Pedig a célom,az an... (2011.11.10. 22:20) Mi van mar?!
  • Aragornka: Szia, hasznosak az írásaid. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan jelentkeztél a mekibe és mennyi idő telt el addig, amíg felvetek. Sajnos újdonsült telepesként fogom én is kezdeni és így jól jönne ezt t... (2011.07.18. 11:07) A Mekdonáldc titok
  • gerihajn: Szia, Szerintem ez az oldal is tok jo: www.ingyenesangliaimunkalehetosegek.com/ Itt Angliaban elo magyarok tesznek kozze munkakat. En ezen az oldalon talaltam egy kitchen porter munkat. Akkoriba... (2010.12.03. 22:35) Munka van. Csak nem nekünk.
  • dalmi001: szia ciccccc!!!Ti autóval vittétek a kutyusotokat??mert mi is szeretnénk de már nem tudjuk kinek higgyünk!!mi kellett nektek pontosan a kutyus kiviteléhez??köszi nagyon fontos mert februárban vinnén... (2009.11.12. 19:07) A víziszörnnyel mi lesz?

free hit counter

2008.04.24. 19:15 jude_law

Újra itt!

Helló mindenkinek Brightonból!

Végre lecserélték azt a nyomorult rútert, úgyhogy visszatért a net a laptopomba. Amit ma majdnem le kellett adnom zálogba, de mindegy. A bank megmentett minket a teljes csődtől, és az én kicsi Corneliusom elveszejtésétől.

 

Először is: jól vagyunk, nem éhezünk, nem lakunk a móló alatt, és van munkánk is. Ezt kapjátok ki! :)

Tök izgi az egész, nem is hittem volna, hogy Brighton ilyen szép, és folyamatos ájuldozásban vagyunk a tenger iránt. Baromi kék az ég, napsütés van, nem eső, bár már láttunk havat is. Az durva volt. Az emberek hóembert építettek a tengerparton, meg hónyuszit, aminek hínárból volt a bajsza. Íme:

Éjszaka rózsaszín az ég, ez is durva.

De a legdurvább az a Hostel.

Szóval, hogy Ádámnál és Évánál kezdjem, április 2-án délután indultunk, este negyed hétre értünk Gatwickre, aztán egy órán át próbáltunk kijutni az épületből, majd megszakadtunk a tonnányi plüssállattal megpakolt cuccaink alatt. Aztán elvertünk némi pénzt a telefonfülkében. Igen, elfogadja a magyar 50-est. Öcsém a Ferihegyen a kezünkbe nyomott egy-egy rolni 50 forintost, a kis cukiság.
Aztán felszálltunk egy vonatra, ami cirka 25 perc alatt ért velünk Brightonba. London és Brighton között simán át lehet köpködni egymáshoz.
Háromnegyed kilenc volt, mikor megérkeztünk ide, durván késő volt, mivel szállást kellett találnunk éjszakára. Nem tom, említettük-e, de a csaj, aki a szobáját átadta volna, egy nappal az idulásunk előtt még nem tudta elérni a leendő szállásadóját, úgyhogy buktuk az azonnali lakhatást. Azóta sem kaptunk tőle jó híreket, úgyhogy a dolog felejtős.
Szereztünk egy térképet, és elindultunk megkeresni a Baggies nevű Hostelt, tartva attól, hogy ilyen későn már nem fognak minket beengedni. Hosszú-hosszú út, felmálházva. Eltévedt kisgyerek fejjel vonszoltuk be magunkat, s szerencsénk volt: az ötvenes nőci, akinek olyan a hangja, mint Maggie Smith-nek, megszánt minket. Arra az éjszakára megengedte, hogy maradjunk, de mivel nagyon be volt táblázva, másnap reggel el kellett húznunk a csíkot.
Leültettett minket az alagsori konyhába, hogy igyunk egy csésze finom teát. Imádni való volt - ráadásul csak 10-10 Ł-ot kért tőlünk, holott 12 volt egy éjszaka, vagy több. Bekapcsoltuk Cornelius-t, beparáltunk, hogy nincs még egy átalakítónk sem a konnektorhoz, úgyhogy tíz perc netet engedélyeztünk magunknak, aztán felmentünk a szobába, ami a legfelsőbb emeleten volt, a csomagjaink nélkül. Nosztalgiáztunk, sírtunk kicsit a kutya miatt, ilyesmi. Nyolcágyas szobában aludtunk, de csak egy lány volt ott rajtunk kívül.
Másnap reggel a csomagokat hátrahagyva elindultunk felkutatni egy másik hostelt, aminek csak a nevét tudtuk: Sluggies (azt jelenti pucércsigácskák) meg azt, hogy a partra merőleges utcák közül a First Avenue és a Northern street között van valahol. Ez kábé 10 utca, amelyiket át kellett néznünk. Órákon át járkáltunk fel-alá, bárkit megkérdeztünk, nem tudja-e, merre van a Sluggies, senki nem ismerte. Végül Lili leszólított egy pasast (Phil) egy ATM-nél, és kiderült, hogy ő is ott lakik.

 A HOSTEL

Egy olyan hostel, amit pucércsigák után neveztek el, elsőre viccesnek tűnt, aztán megdöbbentőnek. Az ajtóra van kiragasztva egy nyomtatott papír, amin szerepel, hogy ez egy diákszállás, egyébként, ha nem tudod, hol keresd, az életben nem akadsz rá.
Így néz ki kívülről:

Minimalista berendezés, oszló-málló bútorok, fotelek, kosz, ápolatlan fazonok, hát ez a mi hostelünk. A szoba, amit kaptunk szerencsére két személyes, úgyhogy nem kell megosztani idegenekkel. Lakókból széles a skála, róluk írunk majd bővebben később.
Mindenki piál és szív a nap 24 órájában, a vacsoránkat olyan tömény fűaromában költjük el néha, hogy csak lesünk. Állítólag egyik szombat este egy fazon elment cuccért a lakóktól összeszedett pénzzel: összesen 2000Ł-tal.
Ki mibe fekteti.

A szobánk kb 15 m2, van saját fürdőszobánk. A gond az, hogy nem volt kitakarítva, és a használt ágyneműért is nekünk kellett szólni, hogy cseréljék már ki. Egy csaj van itt folyamatosan, aki a recepciós vagy mi, lengyel (mi más?!) a neve Sylwia. Amikor először szóltunk neki, hogy ágyneműt szeretnénk, azt mondta, hogy egy perc és intézi. Aztán ötpercenként hiába jártunk a fejére. Végül 3 óra múlva adta oda őket. Ekkor neveztük el csigának. Később ugyanezt eljátszotta a fűtésünkkel, és az internettel is, amikor viszont arról volt szó, hogy haladékot kérünk, hogy utólag fizethessük ki a következő hetet, míg megjön a fizetés, már nem volt ilyen nem törődöm. Szóval a csiga egy nyomi.

Na én most lépek, mert meguntam a blogozást. Pusz.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://brighton.blog.hu/api/trackback/id/tr47440754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabber 2008.04.24. 22:14:33

ez nem igazságosságos, hogy nincs kedved tovább blogolni felkiáltójel (nem találom az írásjeleket a laptopomon:) sorry
írjatok sokatsokat.cupppppppppp

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.04.25. 19:48:25

Végre-végre-végre!
Nagyon jól írsz (írtok), érdemes volt naponta idelátogatnom, hogy van-e már újabb bejegyzés.
Igazi szappanopera - úgy ér véget a bejegyzés, hogy már alig várom a folytatást.
Szóval, milyen munkátok van és hogy találtátok és különben is, minden részletet ide most, de azonnal!

feenyhozoo andorid 2008.04.27. 04:36:19

olvaslak titeket. még infót, mééééééég!!!
süti beállítások módosítása