LiLi & Judy menni Anglia

Színes, magyar vígjáték (2008) Két elszánt leányzó úgy dönt, hogy elhagyja szülőföldjét, és nekivág a kalandokkal teli útnak, mely a Ferihegyi repülőtéren át a "Ködös Albion"-ba vezet. Útjukon ezer veszély leselkedik rájuk; a lányok nem is sejtik, mekkora fába vágták fejszéjüket. A főszerepben: Hornyai LiLi és Csiky Judit.

Kalendárium

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Így írtok ti...

  • Sushuka: Hallo! Kutya kiutaztatassal kapcsban gugliztam majd kidobota az oldalatokat, es hat amellett h hasznos, tanulsagos eszmeletlen sokat rohogok :D uh akerdesem az lenne,h mi van veletek??? Kivancsi len... (2013.04.06. 00:29) Az, amelyik a Judyról szól röviden...
  • anonimaurora: Sziasztok! Nem akartam leragadni nálatok,csak körbe szerettem volna futni a témát s végül annyira egyedi és haláli jó fejnek tarom a stílusotokat,hogy mindent végig csekkoltam :D Pedig a célom,az an... (2011.11.10. 22:20) Mi van mar?!
  • Aragornka: Szia, hasznosak az írásaid. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan jelentkeztél a mekibe és mennyi idő telt el addig, amíg felvetek. Sajnos újdonsült telepesként fogom én is kezdeni és így jól jönne ezt t... (2011.07.18. 11:07) A Mekdonáldc titok
  • gerihajn: Szia, Szerintem ez az oldal is tok jo: www.ingyenesangliaimunkalehetosegek.com/ Itt Angliaban elo magyarok tesznek kozze munkakat. En ezen az oldalon talaltam egy kitchen porter munkat. Akkoriba... (2010.12.03. 22:35) Munka van. Csak nem nekünk.
  • dalmi001: szia ciccccc!!!Ti autóval vittétek a kutyusotokat??mert mi is szeretnénk de már nem tudjuk kinek higgyünk!!mi kellett nektek pontosan a kutyus kiviteléhez??köszi nagyon fontos mert februárban vinnén... (2009.11.12. 19:07) A víziszörnnyel mi lesz?

free hit counter

2008.08.29. 09:12 jude_law

A lakáskeresésről elöljáróban

Forgalmas másfél hónapnak nézünk elébe. A pénzkeresési biznisz végre-valahára beindulni látszik, és ha nem reked be a mai napon (ma fejezzük be a zombi-prodzsektet), elkezdhetünk födelet nézni három fejünk felé. (a kutya, a kutya, hát persze...) A víziszörny október 17-én tölti le a karantént, úgyhogy vissza fogunk menni őkelméért, ahogy az elején is terveztük. Még hátra vannak a karanténból némi járulékos féregtelenítések meg miegymások, de majd ennek is utánanézünk.
A lényeg: nekünk októberben ki kell költöznünk a Hostelből, mert Lizakutyát ide nem hozhatjuk. Satish bácsi szívinfarktust kapna.
Ilyen lakást keresünk: stúdió vagy két szobás(csak azért kell két szoba, mert szeretnénk látogatókat fogadni) ami lehetőleg teljesen, de legalábbis félig berendezett, legyen kis konyha, hogy tudjak főzni, mellékes mellékhelyiség, és legyen szabad kutyával költözni.
Kb. másfél hónapja adtunk fel egy hirdetést, amiben ugyanilyen kritériumok alapján vártuk az esetleges jelentkezőket, és kb 10-et kaptunk, szóval nem parálok, hogy nem lesz kutyás albi. Különben is, ez egy kutyabarát város, ahol a kutyákat kutyabarát tengerpart várja, és ahol mindenki felszedi a kutyagumit.

Most megyünk dolgozni, nekem ez a tizenkettedik napom, és valószínű, hogy túlóráznom kell majd este tízig, de aztán jön a hétvége, és Lili szülinapja. Nem én mondtam, de tessék küldeni a jókívánságokat!!!

A napokban tehát beindítjuk a lakás-kajtatást, majd folyamatosan ábdételünk titeket.

Üdv.

8 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://brighton.blog.hu/api/trackback/id/tr65638887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka 2008.08.31. 01:00:00

Sziasztok! Már elejétől olvasom a blogotokat, mert mi is Brightonba készültünk, de most úgy néz ki Londonba megyünk. 6 hó múlva meg mi is szeretnénk kivinni a kutyunkat, ezért próbáltam utánanézni a dolgoknak. Tehát nemrég ezt olvastam egy fórumban, nem tudom hogy a bull terrierekre is vonatkozik-e vagy csak a pit bull-ra, de jobb utána nézni. Tök jó, hogy Brighton ilyen kutyabarát, akkor biztos fürödhetnek is a tengerbe, nem úgy mint itthon. szóval amit találtam: Aki szeretné kihozni kutyusát, ne felejtse el, hogy ez egy másik jogrendszerű ország. Nem kivánom megismételni az elöttem írók megjegyzéseit.(vérvétel...stb...)

Pontosítanám különleges infokkal:
A következő kutyák vannak tiltva az Egyesült Királyságban, tilos birtokolni és tenyészteni, valamint az országba behozni:
Pit Bull Terrier
Japanese tosa
Dogo Argentino
Fila Brasileiro

FONTOS: A törvény hatálya kiterjed minden PIT BULL tipusú kutyákra is!
Ilyenek:
• American Staffordshire Terriers
(Am Staffs)
• Irish Staffordshire Bull Terrier (ISBT)
• Irish Blue or Red Nose

A jogszabály külön kiemeli, hogy a Pit Bull tipusú kutyákat Pit Bullnak kell tekinteni.

Vonatkozó jogszabályok:
The Dangerous Dogs Act 1991,
The Dangerous Dogs (Amendment) Act 1997

Ezeket a kutyákat a törvény alapján a rendőrség lefoglalja.
A büntetés 5000 GBP- ig terjed ,vagy 6 hónap fogházbüntetés a birtoklónak, vagy a biróság mindkettő büntetést is kiszabhatja.

Mindezek ellenére elképzelhető, hogy valakinek sikerül ilyen kutyát behozni az országba, vagy kéz alatt vesz valahol itt.
Tudni kell, hogy ha a betiltott kutya valakit csak megharap, és sérülés keletkezik a büntetés mértéke 0-5 évig terjedő börtönbüntetés.

Részletesebb infok:
www.defra.gov.uk/animalh/welfare/domestic/ddogslawyouleaflet.pdf

www.defra.gov.uk/animalh/welfare/domestic/ddogsleaflet.pdf

www.defra.gov.uk/animalh/quarantine/index.htm

És mégegyszer bocsi ha csak vaklárma,sok sikert a lakás kereséshez...

DarthRosenberg · http://www.brighton.blog.hu 2008.08.31. 18:45:11

Szia! Nagyon örülünk, hogy olvasol minket, és remélem találtál hasznos infókat is az oldalon.
Mi is köszönjük az infókat a harci kutyákra vonatkozólag, de szerencsére, ránk nem vonatkoznak. A mi kutyuskánk angol bullterrier, és a tenyésztője, akitől annak idején vettük, illetve akiknél most panziózik, itt fedeztetik a kutyáikat. Ezenkívül tapasztalatuk is van azzal, hogy az angliázóknak végig csinálják a karantén lépéseit, több bullyt utaztatták, juttatak már ki az Egyesült Királyságba.
Ezentúl, ami még érdekessé teszi az infókat, amiket találtál, az az, hogy itt minden második embernek, akinek nem spánielje vagy mopsza van, annak valamilyen harci kutyája. Bullterrierrel alig találkoztunk, viszont annál több amstaff-fal és pitbullokkal is. A legtöbb ilyen kutya rendkívül barátságos, akármelyikhez mentünk eddig oda, mindegyiktől maximum egy-egy arcnyalintást kaptunk. Brighton tele van harci ebekkel, úgyhogy vagy valami törvényen kívüli városban élünk, vagy magát a törvényt nem veszik olyan komolyan sehol.
Ezenkívül igen, fürödhetnek a kutyák a tengerben, hurrá a "dog friendly beach"-eknek és Brighton önkormányzatának.
Az már más kérdés, hogy a mi kutyuskánk nem valószínű, hogy élni fog ezzel a lehetőséggel, nem egy nagy víz rajongó. Nektek milyen kutyátok van?
(egyébként válasszátok Brightont, Londonról itt mindig rosszakat hallunk, és az élet is drágább ott). Üdv:
LiLi és Judy

Patás P. 2008.09.05. 14:00:30

Sziasztok hölgyek. Hát sok sikert kívánok a lakáskereséshez. Én már itthon vagyok, de nem sokáig. Januárban irány Ciprus. :) Aztán szeptemberben meg Miami. :) És én is szeretlek. Szal sok sikert és sok boldogságot :)

Pusza Patás P.

Réka 2008.09.05. 16:07:06

Sziasztok!
Örülök, akkor hogy ez a rémhír rátok nem vonatkozik:) Hát Londont megpróbáljuk, legfeljebb, ha már tényleg úgy néz ki kint maradunk, átköltözünk a kutyabarát Brightonba, hogy a magyarvizslám élvezhesse, nap, mint nap a fagyos tengert.... :)

DarthRosenberg · http://www.brighton.blog.hu 2008.09.05. 23:09:47

Na látod, a magyar vizsla a második legnépszerűbb fajta, típus itt szerintem. Rengeteget látunk, többet, mint angol bulldogot vagy más tipikus angol fajtát. Szóval a kutyuskátok boldog lenne a fagyos brightoni vízben... :)

:zsu: 2008.09.10. 15:51:03

sziasztok! lelkesen olvasom a blogotokat, sok a hasznos infó, meg szórakoztató a stílus. én alig egy hete érkeztem londonba szerencsét próbálni, és én is indítottam egy blogot: kellakaland.blog.hu
írjatok sűrűbben, jó olvasni!!!

cupcake 2008.09.16. 09:59:12

hajrá csajszik! :)
és igen irjatok csak gyakrabban!
Tervezek én is kiruccanást brighton-ba, jó olvasni a helyről . London-ban már jártunk és szeretjük.:)

Marci · http://lehetmenni.com 2008.09.16. 11:54:45

Sziasztok! Tök jó ez a blog! Mi is az ilyen tapasztalatokat próbáljuk gyűjteni a közeljövőben indulóknak itt: lehetmenni.com

Remélem egyszer végre én is elindulok...
süti beállítások módosítása