LiLi & Judy menni Anglia

Színes, magyar vígjáték (2008) Két elszánt leányzó úgy dönt, hogy elhagyja szülőföldjét, és nekivág a kalandokkal teli útnak, mely a Ferihegyi repülőtéren át a "Ködös Albion"-ba vezet. Útjukon ezer veszély leselkedik rájuk; a lányok nem is sejtik, mekkora fába vágták fejszéjüket. A főszerepben: Hornyai LiLi és Csiky Judit.

Kalendárium

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Így írtok ti...

  • Sushuka: Hallo! Kutya kiutaztatassal kapcsban gugliztam majd kidobota az oldalatokat, es hat amellett h hasznos, tanulsagos eszmeletlen sokat rohogok :D uh akerdesem az lenne,h mi van veletek??? Kivancsi len... (2013.04.06. 00:29) Az, amelyik a Judyról szól röviden...
  • anonimaurora: Sziasztok! Nem akartam leragadni nálatok,csak körbe szerettem volna futni a témát s végül annyira egyedi és haláli jó fejnek tarom a stílusotokat,hogy mindent végig csekkoltam :D Pedig a célom,az an... (2011.11.10. 22:20) Mi van mar?!
  • Aragornka: Szia, hasznosak az írásaid. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan jelentkeztél a mekibe és mennyi idő telt el addig, amíg felvetek. Sajnos újdonsült telepesként fogom én is kezdeni és így jól jönne ezt t... (2011.07.18. 11:07) A Mekdonáldc titok
  • gerihajn: Szia, Szerintem ez az oldal is tok jo: www.ingyenesangliaimunkalehetosegek.com/ Itt Angliaban elo magyarok tesznek kozze munkakat. En ezen az oldalon talaltam egy kitchen porter munkat. Akkoriba... (2010.12.03. 22:35) Munka van. Csak nem nekünk.
  • dalmi001: szia ciccccc!!!Ti autóval vittétek a kutyusotokat??mert mi is szeretnénk de már nem tudjuk kinek higgyünk!!mi kellett nektek pontosan a kutyus kiviteléhez??köszi nagyon fontos mert februárban vinnén... (2009.11.12. 19:07) A víziszörnnyel mi lesz?

free hit counter

2008.04.30. 16:22 DarthRosenberg

Véres fül effektus

Mindenki ismeri az olyan számokat, amik belemásznak a fülünkbe. Akár szeretjük őket, akár nem, akár akarjuk, akár nem, egyszercsak már ott vannak a fejünkben, nem tudjuk belőle kiverni és akár egész nap azt dúdolgatjuk.

Itt a hostelben nem csak a szokások, a nemzetiségek, az ízlések illetve a pofonok különböznek. Egészen széles skálát találhatjuk meg a zenei aberrációknak is. Judyval már kénytelenek voltunk elszenvedni breakdance estet (Judy szerint a breakdance azt mutatja be, hogy hogyan lehet stílusosan fetrengeni a földön, és ahogy elnéztem a lengyel társaság fűittas szemeit, egyet kellett értenem), reggea napot (ami általában reggea estté, éjjellé és hajnallá változott az idő előrehaladtával) és "régifilmslágerekinstrumentalizálva" perceket is (egy szál orgonán előadott My heart will go on illetve egy szál skót dudán elfújt Can you feel the love tonight, el tudjátok képzelni?!), de ezutóbbit szerencsére hamar leszavazták.
Aztán persze ott van az ausztrál srác a gitárral, aki ha éppen a családtagokkal szeretnénk beszélni az internet csodájának köszönhetően, akkor biztosan megjelenik, leül mellénk és hangosan játszani kezdi valamelyik elcsépelt Oasis számot.
Pakisztáni barátunkat, Imtiazt (tegnap megkértük, hogy betűzze le a nevét) is gyakran látni fülhallgatóval, csukott szemmel, mosolyogva, a zenére dülöngélve. Ilyenkor látszik rajta, hogy sehol máshol nem lenne szívesebben a világon.
És nem utolsósorban ott volt techno-papa, aki valószínűleg holland volt, de németnek hittük jó sokáig. Na ő egy külön lapra tartozik. Amint megjelent az ebédlőben, első útja mindig a hi-fihez vezetett, berakott valamilyen kilencvenes évek beli technoszámot, leült és hangosan dudorászva élvezte azt, ami minket a zene birodalmába tett első rémlátogatásainkra emlékeztetett (lásd Captain Jack vagy Mr. President vagy Erotica: Max Don't Have Sex With Your Ex, nem kamuzok, rá lehet keresni!). Aztán ha az egyik CD-t megunta, akkor a szám közepén kicserélte egy másikra, amin meg gyenge reggea másolatok voltak. Talán úgy fogalmazhatnék, hogy felpopularizált reggea, női nyivákolással és minden számban elhangzó PÚJ-PÚJ felkiáltásokkal. Aztán ha ezt is megunta, akkor vissza a technohoz. És ez így ment akár órákon keresztül is. Erre evett, erre főzött, erre vasalt, mert bizony techno-papa adott a megjelenésre.
De sajnos nem rég techno-papa kiköltözött...

Tudni kell rólunk, hogy nem vagyunk oda Amy Winehouse-ért. Persze vitathatatlan, hogy különleges hangja van, az már tényleg csak ízlés kérdése, hogy valakinek tetszik-e ez a hang, zenestílus. Nekünk nem is ez a főproblémánk vele... De szegény egy olyan röhejes figura lett a pálcika lábaival és karjaival, az óriás méhkas-hajával, az eltúlzott szempilláival és a drog/alkohol által elfecsérelt tehetségével. Aztán jött ez a szám... a Valerie. Persze nem is a saját száma és a feldolgozásban is segített neki egy Mark Ronson nevű fickó. Ettől függetlenül belezúgtunk ebbe a számba, napjában kétszer-háromszor biztosan meghallgattuk, jó kedvre derültünk tőle mindig.
Aztán a napon, amikor techno-papa kiköltözött, megjelent émivájnház-papa... Álló nap ül az ebédlőben és három CD-t cserélget: Amy Winehouse - Back To Black, Amy Winehouse - Back To Black Bonus Disc és Mark Ronson - Version. Na igen, először úgy voltunk vele, hogy jaj de jó, aztán úgy, hogy, oké, ez az Amy Winehouse nem egy nagyon változatos valaki, és most már elértük a vérző fül effektust. Szerencsétlenségünkre émivájnház-papa megkérdezte, hogy szeretjük-e, mi pedig elárultuk neki, hogy a Valerie mostanában a kedvenc számunk. Több se kellett neki, azóta, ha meglát minket, mindig rögtön benyomja a Valerie-t (két verzióban is megvan ám neki) és közli olaszul, hogy ezt nekünk küldi. Aranyos, meg minden, de napi 20-szor (és most NEM túlzok, sőt, lehet, hogy alulbecsülöm a számot) a Valerie sem okoz örömöt.

(nem hiszitek el, de ebben a pillanatban jött ide, megveregette a vállam és közölte, hogy For you, és már megy is a Valerie...!!!!!!!)

Mindenesetre még nem kapunk tőle gyomorgörcsöt és még nem utáltuk meg, de már nem is hallgatjuk magunktól... Hogyan utáltathatod meg magaddal a kedvenc számod, ez is lehetne a bejegyzésem címe. Persze biztosan mi is viccesek vagyunk, ha valaki elhalad a szobánk előtt egyik nap, nagy eséllyel System of a down-t hallhat kiszűrődni, másnap Hair-t, harmadnap Apáca Show-t, negyednap Sweeney Todd-ot, ötödnap Serj Tankian-t, hatodnap Queen-t, hetednap Scissor Sisters-t, esetleg valamit Tarantino-tól. Én épp Janis Joplin-t hallgattam nagy beleéléssel, amikor megszakítottak egy kis Valerie-zéshez. Szóval tudom én, hogy ízlések és pofonok különböznek, ez így szép. :)

Ja, és jöjjön most itt a Valerie, For YOU and you and you and you! :)

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://brighton.blog.hu/api/trackback/id/tr48448837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.04.30. 22:16:57

Nagyon-nagyon szerencsések vagytok. Amy Winehouse legalább tud énekelni, és tisztességes zene megy mögötte. Én ezt olyan munkahelyeken tanultam meg értékelni, ahol egész nap olyan zenerádió ment, ahol csak 20 számot ismernek, mindegyik toplistás, és 2 óránként Emeriken Buuuoooy... Szóval, amikor a 20 számból felcsendül Amy, az nekem tiszta felüdülés!
Aztán egy szép napon olyan kollégát kaptam magam mellé, aki nem engedett több disco radiot, csak gyomorból hörgős trash metalt, vagy hörr metalt vagyénnemtudom milyen ultrabrutál metal mehetett, de a nap felénél már összetettem a kezemet, hogy mindegy mit, csak ezt ne!
És akkor jött a lengyel kolléga, az igénytelen lengyel rapzenéjével, ami zeneileg még a magyar Dupla Kávét is lenyomja.

Úgyhogy, sok szeretettel szereném küldeni Amy Winehousetól a Valerie című számot Lilinek, Judynak, az egész hostelnek és persze mindenkinek, aki szereti!


Ui.: Itthon titokban Zagarral próbálkozom, az legalább igényes és tényleg megnyugtat.

LiLi 2008.04.30. 22:33:19

Szia Jocó
Az Emeriken buoy itt is megvan mindig, ha rádió szól. Az angoloknál most az vezeti a toplistát, elég szörnyűűűű! :)
süti beállítások módosítása