LiLi & Judy menni Anglia

Színes, magyar vígjáték (2008) Két elszánt leányzó úgy dönt, hogy elhagyja szülőföldjét, és nekivág a kalandokkal teli útnak, mely a Ferihegyi repülőtéren át a "Ködös Albion"-ba vezet. Útjukon ezer veszély leselkedik rájuk; a lányok nem is sejtik, mekkora fába vágták fejszéjüket. A főszerepben: Hornyai LiLi és Csiky Judit.

Kalendárium

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Így írtok ti...

  • Sushuka: Hallo! Kutya kiutaztatassal kapcsban gugliztam majd kidobota az oldalatokat, es hat amellett h hasznos, tanulsagos eszmeletlen sokat rohogok :D uh akerdesem az lenne,h mi van veletek??? Kivancsi len... (2013.04.06. 00:29) Az, amelyik a Judyról szól röviden...
  • anonimaurora: Sziasztok! Nem akartam leragadni nálatok,csak körbe szerettem volna futni a témát s végül annyira egyedi és haláli jó fejnek tarom a stílusotokat,hogy mindent végig csekkoltam :D Pedig a célom,az an... (2011.11.10. 22:20) Mi van mar?!
  • Aragornka: Szia, hasznosak az írásaid. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan jelentkeztél a mekibe és mennyi idő telt el addig, amíg felvetek. Sajnos újdonsült telepesként fogom én is kezdeni és így jól jönne ezt t... (2011.07.18. 11:07) A Mekdonáldc titok
  • gerihajn: Szia, Szerintem ez az oldal is tok jo: www.ingyenesangliaimunkalehetosegek.com/ Itt Angliaban elo magyarok tesznek kozze munkakat. En ezen az oldalon talaltam egy kitchen porter munkat. Akkoriba... (2010.12.03. 22:35) Munka van. Csak nem nekünk.
  • dalmi001: szia ciccccc!!!Ti autóval vittétek a kutyusotokat??mert mi is szeretnénk de már nem tudjuk kinek higgyünk!!mi kellett nektek pontosan a kutyus kiviteléhez??köszi nagyon fontos mert februárban vinnén... (2009.11.12. 19:07) A víziszörnnyel mi lesz?

free hit counter

2008.03.28. 00:28 DarthRosenberg

Curriculum Vitae - szenvedéseim tárgya

Míg a háttérben Judy csendesen kipakolta egyszer teljes ruhatárát a szekrényből, majd bepakolta az egészet a "cuki fűzöld" bőröndbe, majd kipakolta, kimosott két adag ruhát, családi életet élt (bemutatva Brightont a viharvert, de örök és elnyűhetetlen középiskolai atlaszon), teregetett, kozmetikumokat gyűjtött maga köré, megállapította, hogy az eredetileg eltervezett teljes ruhatár bepakolása helyett bőven elegendő lesz neki a ruhatár háromnegyede (majd megállapította, hogy a fele is elég lesz...), kakaót csinált nekem, megszabadult pár lyukas zoknitól, felfedezte kifogyhatatlannak tűnő vas tartalékait (itt most a tablettára gondolok, nem vasrudakat rejtegetett az ágy alatt), mely jó szolgálatot tesz majd, ha elfogy a hattyú a tóról, addig én egyre csökkenő lelkesedéssel próbáltam összehozni nekünk egy-egy elfogadható angol nyelvű önéletrajzot. Igen, jól kivehető a fenti felsorolásból, hogy az egész délutánom ráment...

No nem azért, mert ennyire "poor" lenne az angolom. A problémák ott kezdődtek, hogy mindent tudó csoda könyvünk, bibliánk, Sipos Judit és Katalin Thwaites könyve, az Élj és dolgozz Angliában! azt írta: angol stílusú CV nélkül szóba se állnak velünk brithonban. Oké, google fel, "angol stílusú CV" be, enter... és semmi. Az amerikai típusút már mind ismerjük, találtam persze angol nyelvű minta önéletrajzot is. De olyanról sehol senki nem hallott, hogy egy CV-nek angol stílusa legyen. Hmm... Oké, hamar túljutok én az efféle megpróbáltatásokon már, találtam hát Európai Uniós önéletrajzot, Europass néven. Millióegy nyelven tölthető le és elvileg azért dolgozták ki, hogy egész Európában ez az egységes CV forma legyen elfogadott (más kérdés, hogy 1., nem tudom, mikor vezették be, és így nem vagyok tisztában az elterjedtségével, 2. az angolok gyomra már az eurót se vette be, miért pont a központosított CV-vel lenne ez másként.).
Neki is láttam nagy metróval és hévvel, hogy kitöltögessem, átirogassam a saját adataimat a mintában és akkor itt jön a nagy betűs DE!
1. még nincs angol lakcímünk, telefonszámunk, így ezeket a kis rovatokat buktam
2. hatalmas betűkkel kéne már most beírni, hogy pontosan milyen munkára jelentkezem, pedig hát tudja a fene egyelőre, hogy miből választhatok majd.
3. mi lehet pontosan az intézményi kommunikátor (hasznos és keresett végzettségem) angol megfelelője?!
4. hogy lehet azt ragozni bekezdéseken át, hogy mit csináltam egy mozi büféjében
5. nem elég, hogy kisebbségi érzetet kelt bennem, hogy külön rovat van a szociális, a szervezési, a technikai, a számítógépes és a művészi képességeknek (mindez természetesen a munkatapasztalat, a tanulmányok és a nyelvtudás megfelelő rublikái után), de mindezek után még van pofája megkérdezni a CV-nek, hogy van-e "other" képességem, kompetenciám, tapasztalatom, képesítésem, készségem stb. És persze minden fent említetthez jó nagy üres, kongó (nem, nem az ország) hely társul.
Hát mit várnak ezek, matuzsálemi korban lévő űrlényeket?!

Mindenesetre elkészültek a CV-k, reméljük hasznukat is vesszük majd és nem az első pillanatban röhögnek körbe minket a munkáltatók, amikor majd meglátják. Ha mégis így történne, akkor bizony megyünk majd az emberjogi bíróságra Strasbourg-ba és jól bepereljük az egész uniót. Az angolok úgyis csak kényszerből vannak benne, Erzsébet például tuti, hogy utálja az egészet szíve minden pici csücskével... és hát a királynő szava az szent!

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://brighton.blog.hu/api/trackback/id/tr93399980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.03.29. 08:15:03

A jelek szerint már most többet tudtok Angliáról, mint sokan, akik kint élnek már évek óta. Ezt még később kifejtem, de most vár a gyár...

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.03.30. 13:22:26

A CV-vel az van, hogy cége válogatja. Kétségtelenül fontos, de szerintem inkább az számít, hogy jó levegős és átlátható legyen, valamint szerepeljenek benne az adott jelentkezéshez szükséges varázsszavak. Mondjuk, ez bárhol igaz...
Amit Londonban megtanultam, ami ugye nem Brighton, hogy a nyakára kell járni a munkaadónak. Pofavizit, akár napi szinten. A legjobb személyesen bevinni az önéletrajzot (attól még elmehet emailen is), aztán másnap is bemenni, hogy akkor most mi van. Persze azt fogják mondani, hogy az még legalább 2 hét, amíg, de amikor 200 CV közül kell választani, akkor nagyobb eséllyel lesz benne az az idegesítő fazon, aki kétnaponta bejárogatott megkérdezni, akkor most, hogy is áll a dolog. Ez itt nem Magyarország, ahol elhajtanak a búsba, hanem inkább arra gondolnak, hogy Neked tényleg kell az a munka. Azonkívül van már személyesebb benyomásuk is, mint egy szimpla CV.
Egyébként meg illik azt mondaniuk, hogy majd értesítjük, sőt talán már ma délután, de holnap délelőtt mindenképp. Ezt jó tudni, ez náluk nem hazugság, csak amolyan bevett szófordulat, nem kell miatta megsértődni, de aki komolyan veszi, az magára vessen.

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.03.30. 13:30:15

Az uniós tagsággal meg az van, hogy sokáig én se tudtam, hogy jó-e ez vagy sem, de már látom a dél-afrikaiakat, ausztrálokat meg mindenféle gyarmati népeket, akik ugye kulturálisan sokkal közelebb állnak az angolokhoz - szóval, sokkal többet kell papírozniuk, sorbaállniuk, bürokratagépezetbebeleveszniük. Úgyhogy örüljünk.

Hogy szeretik-e az EU-t vagy senem, azt én nem tudhassam, de a magyarokkal eddig nem volt baj. Nem vagyunk olyan sokan, mint a lengyelek és a munkánkra se volt még különösebb panasz, persze a mi népünk is csak jó meg rossz emberekből áll össze, de ők inkább pozitívan állnak hozzánk.

Patas "Kentaur" P. 2008.04.01. 08:53:56

Hat most erre mit mondjak? Jottok ki.... Jertek no. De ha mar annyira kellet info miert is nem kerdeztetek meg engemet? De most mar mind1. Ha mar itt lesztek talan osszefutunk. Talan nem. Majd kiderul. Azert majd kovetem itt az utatok.

podlesok 2008.04.04. 20:09:11

God shawe the Quinneeeee!

Vagy mi!?!

balazs · http://baa.atw.hu 2008.05.28. 23:22:42

Hajrá Brighton!:) Egyébként sokat mosolyogtam CV... hihi válaszolt nektek bárki-akárki? Engem Personal Selectiont és Martin mentett meg a hazafutástól. :)

brigixxx 2009.10.20. 14:40:31

Bocsi, hogy csak igy ismeretlenül ide pofátlankodok, de végül mire jutottatok az intézményi kommunikátor angol megfelelőjével, mer egy jó ideje keresem már de sehol nem találom:S
nagyon jó lenne ha elárulnátok:)
Köszi : Brigi
süti beállítások módosítása