LiLi & Judy menni Anglia

Színes, magyar vígjáték (2008) Két elszánt leányzó úgy dönt, hogy elhagyja szülőföldjét, és nekivág a kalandokkal teli útnak, mely a Ferihegyi repülőtéren át a "Ködös Albion"-ba vezet. Útjukon ezer veszély leselkedik rájuk; a lányok nem is sejtik, mekkora fába vágták fejszéjüket. A főszerepben: Hornyai LiLi és Csiky Judit.

Kalendárium

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Így írtok ti...

  • Sushuka: Hallo! Kutya kiutaztatassal kapcsban gugliztam majd kidobota az oldalatokat, es hat amellett h hasznos, tanulsagos eszmeletlen sokat rohogok :D uh akerdesem az lenne,h mi van veletek??? Kivancsi len... (2013.04.06. 00:29) Az, amelyik a Judyról szól röviden...
  • anonimaurora: Sziasztok! Nem akartam leragadni nálatok,csak körbe szerettem volna futni a témát s végül annyira egyedi és haláli jó fejnek tarom a stílusotokat,hogy mindent végig csekkoltam :D Pedig a célom,az an... (2011.11.10. 22:20) Mi van mar?!
  • Aragornka: Szia, hasznosak az írásaid. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan jelentkeztél a mekibe és mennyi idő telt el addig, amíg felvetek. Sajnos újdonsült telepesként fogom én is kezdeni és így jól jönne ezt t... (2011.07.18. 11:07) A Mekdonáldc titok
  • gerihajn: Szia, Szerintem ez az oldal is tok jo: www.ingyenesangliaimunkalehetosegek.com/ Itt Angliaban elo magyarok tesznek kozze munkakat. En ezen az oldalon talaltam egy kitchen porter munkat. Akkoriba... (2010.12.03. 22:35) Munka van. Csak nem nekünk.
  • dalmi001: szia ciccccc!!!Ti autóval vittétek a kutyusotokat??mert mi is szeretnénk de már nem tudjuk kinek higgyünk!!mi kellett nektek pontosan a kutyus kiviteléhez??köszi nagyon fontos mert februárban vinnén... (2009.11.12. 19:07) A víziszörnnyel mi lesz?

free hit counter

2008.10.21. 20:46 jude_law

Munka van. Csak nem nekünk.

Nem elég, hogy nyakunkon a nagy gazdasági világválság (különben is: mi ez, és miért, és akkor most ilyedjek-e meg), most már olyasmit is hallok fél füllel, hogy a Gordon Brown, vagy valaki más igyekszik nehezíteni amúgy sem felhőtlen (inkább felelőtlen) mindennapjainkat. Szigorítás így, szigorítás úgy. Az angol munkavállalók igenis legyenek előnyben a külföldiekkel szemben. Mert hogy így megelőzhető az idegengyűlölet angolhonban. Na ne már...
Én azt hittem, már évek óta mindenki tisztában van vele, hogy a bevándorlás az szuperjó az elkényelmesedett brit államnak, mert ha nem lenne itt az a tízmillió lengyel vendégmunkás, ugyan ki végezné el az alantas munkát, na de ez annyira lerágott csont, hogy nem is ragozom tovább.
Az azonban vitathatatlan, hogy a bőrünkön érezzük a változás szelét, és ha tavasszal lett volna ilyen rózsátlan a helyzet, én bizony el nem indultam volna. A tejjel-mézzel folyó kánaánunk egy hónapja nem lát el minket munkalehetőséggel. Se egy telefonhívás, se egy e-mail, pedig becsszóra kitöltöttünk minden kartávolságra lévő jelentkezési lapot, és tripla ennyi önéletrajzot szórtunk szét a városban és az éterben egyaránt.

Namármost. Nem értem. Érti valaki? Ha igen, akkor sürgősen írjon... Az egész olyan, mint egy összeesküvés-elmélet. Mintha mindkettőnk CV-jén elgépeltem volna a telefonszámot. Mintha lenne valami az előéletemben (például lecsuktak volna, mert felnyomtam egy trafikot :)) és ezt a munkáltatók mind le tudnák nyomozni. Mintha a CV-met ukránul nyújtottam volna be vagy héberül. Vagy mintha az emberek hirtelen tényleg idegengyűlölővé válnának.

Nem és nem értem. Az idegengyűlöletet, mint fogalmat. Soha nem éreztem, hogy utálnának, vagy csak megbámulnának azért, mert külföldiül beszélek a városközpontban. Vagy akkor, amikor kiszolgáltam őket a Piren. Lehet hogy én vagyok naiv, de nem hiszem.

Ennek ellenére nem tudom, mi folyik itt. Vége a nyárnak, a diákok, akik a legjobb melókon tespedtek, mind hazamentek, ami egyrészt azt kellene, hogy jelentse, hogy a munkájuk az enyém. Potenciálisan, úgy értem. És: itt a karácsony (mármint szeptember eleje óta nyomulnak a marketingfinomságokkal, és tényleg úgy érzed, hogy menten bestresszelődsz...) ennek hála, a karácsonyi hajtásra extra emberekre van szükségük, sok-sok alulfizetett, halálradolgoztatott (ezt hallottam) és az ünnepek után orvul kidobott (előre megbeszélten kidobott) munkásra.
Mégsincs munka. Az összesre rányomultunk, és semmi haszna nem volt, ugyanúgy, mint a Meki/KFC/BurgerKing hármas sem hozott eddig semmilyen eredményt. Képességeink (nyelvi, agyi) teljes mellőzése mellett sem találunk semmit. Munka van. Csak nem nekünk.

Ami sokkal nagyobb baj, hogy most találtuk meg a tökéletes lakást. Pár jótét léleknek köszönhetően a foglalót ki is tudnánk fizetni. A kutya is okés. Nem hagyhatjuk úszni, annyira jó árban van, és annyira jó helyen... Ha valaki azt mondja nekem: a pénz nem boldogít, biz' isten, felpofozom!

22 komment · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://brighton.blog.hu/api/trackback/id/tr23725340

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Munka otthonról a laptopodról – Kipróbáltuk! 2010.07.15. 19:36:59

Már látom hányan fogják a fejüket, hogy jajj még egy csalás. Ezúttal nem! Valós pénzkeresés az interneten kérdőívek kitöltésével!...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

netharisnya 2008.10.21. 22:05:02

Atyaúristen! Lehet, hogy -ha máshonnan nem- innen tudhatjuk: v.á.l.s.á.g van? Egyébként meg nagyon tetszik ahogy írsz, kedves Lilla és Júlia!

jude_law 2008.10.21. 22:28:37

Na de kérem!
Becses nevem Judit, "h" nélkül, de hogy Júliaként illessenek?! Felháborítós!
Különben pedig egyszerre csak egy személy vagyok...
:)

venator · http://venator.blog.hu 2008.10.22. 14:55:36

Volt valami pletyka arról, hogy a lengyelek közül is sokan lelépnek, mert nem akkora buli már Anglia. Igaz lehet ez? Csak hozzánk ne jöjjenek. :)

maci 2008.10.22. 18:29:50

üdv nektek angliában.
már pár hete olvasom a blogotokat és most megdöbbenve veszem észre hogy válság van nálatok is.
főleg mivel azt írtátok hogy még a legegyszerübb munkákra se vesznek fel titeket.

remélem sikerül munkát talánotok és nem kell rossz szájízzel hazajönnötök.

sok sikert a további angliai léthez kettőtöknek

beeti 2008.10.22. 18:45:32

Én is ki szeretnék jutni angliába!De honnan lehet tudni hogy valódi a munka....stb?

jude_law 2008.10.22. 19:40:43

Kedves Beeti!

Ha Angliába jössz, ne ügynökségen keresztül vagy ismeretlen honfitársaink iránymutatásával tervezz. Az ilyenekről CSAK rosszat hallottunk. A recept: kezdőtőke, egy hely, ahol a kezdeti időszakban lakhatsz, és jól összeállított önéletrajz. A munka akkor biztos, ha látod, legjobb az utcán sétálva a kirakatokat nézegetve. A legtöbb állást ott hirtetik. Az internet nekünk eddig még nem jött be munkakeresésnél. De ne mással terveztesd az utat, mert akkor nincs rá biztosíték, hogy nem vernek át!

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2008.10.23. 09:33:04

hat lanyok nem oneletrajzot kell osztogatni, hanem piocakent szemelyesen akarni beszelni a fonokkel.hivogatni telefonon, mert csak igy latja be h mennyire rohadt modon akarja az illeto a munkat. eleg keves esellyel kecsegtet az esznelkuli oneletrajz osztogatas, nem is csoda h meg mindig nincs melotok. ha van melo lehetoseg, akkor nektek mar reges reg dolgozni kene. a valsag 1 lopikula, amiatt hirtelen nem lett minden munkaltato idegengyulolo. foleg most h a tuti melos lengyelek is mennek haza ezrevel... a munkaltato valszeg inkabb orulne egy ujabb kelet-kozep europai alkalmazottnak akinek nem kell annyit fizetni mint egy angolnak es meg dolgozik is.vmit nagyon rosszul csinaltok szerintem... csak nemtom mit.

jude_law 2008.10.23. 14:50:37

Kedves ckai!

Gondolom, te Londonban élsz, de tapasztalataink szerint Brightonban nem jön be a munkaadó nyakára járás. Ez itt vidéknek számít, az emberek másképp gondolkodnak. Hidd el, van benne tapasztalatunk. Plusz nem az első munkahelyünket keressük ilyen kétségbeesetten, és az eddigieket az "ész nélküli" önéletrajz-osztogatással kaptuk meg. Nem tudom, mit "csinálhatunk rosszul", de tény, hogy fél éve 0 angliai munkatapasztalattal, gyakorlatilag üres CV-vel gyorsabban ment az elhelyezkedés, mint most, amikor ráadásul az angolunk is jobb, és nem félszegen mosolyogva adjuk át a gondosan megírt CV-nket. Nem csak mi állunk így ezzel a dologgal, az ismerőseink nagy része, még az angolok is szarban vannak. Mindenki a Housing Benefit-ből él, és a legegyszerűbb állásokra is tömegével jelentkeznek az emberek. Nem hiszem, hogy Brighton az egyetlen hely a világon, ahol "válság" van. Otthonról is ilyen hírek jönnek. Méghogy nincs válság... maximum letagadjuk. :)

venator · http://venator.blog.hu 2008.10.23. 14:56:50

Ha lengyelek lelépnek, az nem hiszem, hogy jó jel. Bár ennyire gyorsan nem ér le a válság a munkavállalókig, inkább arról lehet szó, hogy most a munkaadók óvatosabbak kicsit és kivárnak. Nálunk sincs felvétel pedig kevesen vagyunk.

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2008.10.23. 16:52:51

Speciel nem Londonban vagyok hanem szinten "videken" (annak ellenere h a google analytics londonba rakja a halozatomat) es nem mondtam h nincs valsag. Azt mondtam, h ha ahogy irod a posztban h van melo pusztulasig, csak titeket nem vesznek fel, annak nem a valsag az oka. Ha van 1 halom uresedes, akkor vkit fel akarnak venni, es h a sokminden ellenere (jobb angol, tartalmasabb CV stb.) sem tudtok szerezni allast, annak mas oka van. En a helyedben tutira elindulnek es szo szerint bemennek mindenhova ahol van uresedes, es addig varnek mig a fonok nem jon ki 1 rovid chat-re velem. az h passzivan CV-t osztogattok + kuldozgettek nem fog valtoztatni semmit. Es hat ahogy mondod, ami eloszor mukodott, most nem mukodik, szoval talan ha vmi mas modszert is megprobalnatok akkor lehet h lenne melotok mar. ha meg az sem mukodik masik varosban kell nezelodni... ez egy rohadt vilag, es sajnos nektek most pont bebizonyitja mennyire rohadt.

Velvet 2008.10.23. 22:19:49

Sziasztok!
Mar egy ideje olvaslak titeket.En Londonban elek es nagyon szeretem Brightont,de csakis latogatni.Gondolkodtam,hogy odakoltozom,mert nem szeretem Londont,viszont itt van munka,ott meg nincs.Kisvaros,s lehet h egyszer bejott,masodszor meg talan honapokat kell varni ujabb munkara.Miert nem jottok Londonba?Miert ragaszkodtok annyira Brightonhoz?itt legalabb lehet valogatni s nem kell honapokig parazni a munkanelkulisegen.Csak azert mert eloszor odamentetek nem jelenti hogy ott is kell maradni.Tudom,hogy London koszos,nagy es tulzsufolt,de megis boven lehet valogatni s a vilagon barmilyen munka megtalalhato,hatalmas mennyisegben..
Amugy pedig szeretem a stilusotokat,s sajnalom hogy a problemak miatt mostanaban nem irtok..
Sok sikert!
V.

Karol · http://www.karol.blogol.hu 2008.10.25. 14:22:54

Csatlakozom Velvet-hez. Sztem Londonban csak akkor fordul elő olyan hogy egy hónapig nem találsz munkát ha nem is keresed. Persze én is Londonon kívül szeretnék lakni, de mit lehet tenni ha ott van a sok munka? Egyénként Londonnak is vannak nagyon jó részei, nem kell mindenképpen zsúfolt helyen lakni. Dolgozni meg be lehet járni a nyüzsibe. Sok sikert kívánok, átérzem a gondotokat. K.

Guffy co. 2008.10.26. 14:05:21

háát háát, én is félve nézek előre a visszatérésemmel kapcsolatban. De pont a fentiekben leírtak miatt csavartam inkább londonba. Pedig imádtam Brightonban élni. Dehát... Lehet, hogy igaza van a kollégának, és csak a sima cv szórós módszer nem működik, és tényleg vissza kell menni a főnökhöz minden másnap, hogy, na mi lesz már.
Persze aki nem Brightonban van annak könnyű osztani az észt, igazából az ismeri a helyzetet, aki benne él.

Ami a lengyeleket illeti, kiváncsi vagyok, hogy az a félmillió aki haza akar térni, mit tervez. Angliában nincs munka, akkor majd hazamegyünk és Lengyelországban meg hirtelen lesz félmillió munkahely. Hülyék...

Nővérke 2008.10.27. 08:05:50

Nekem most hirtelen az jutott eszembe, hogy ne multiknál és franchise-oknál próbálkozzatok, mert ott már tényleg van válság. Vagyis létszámstop, mert kivárnak, ahogy ezt már fentebb is írták. Elsősorban még mindig amerikát érinti ez a gazdasági lejtő, én azt gondolnám, hogy egy kisebb helyen talán még nem gyűrűzött be... egy nagyon jól képzett közös ismerősünknek is aszonták itt Magyarhonban egy multinál, hogy létszámstop van, és bár szeretnék felvenni, nincs rá mód. Tehát nem Meki és társai, hanem picike kávézó és étterem, aki nem amerikai alapanyagokkal dolgozik... hanem ahol az angol farmerek is jól járnak.

Bogi20 2008.10.28. 15:30:55

Én épp most készülök kimenni, nov. 13-án kezdek a gatwick hiltonban, de most -olvasva az élménybeszámolóitokat- már nem tudom, mire számítsak. Ismerősök szerezték az állást hosszas könyörgés árán (mármint ők könyörögtek, nem én, én csak szépen kértem) és az a legfurább, hogy egész nyáron semmi eredmény nem volt, pedig 10 pozira is beadtam a jelentkezést, már-már le is mondtam róla, aztán egyszercsak beüt a "nagy gazdasági világválság" engem meg felvesznek... Tényleg nem tudom, mire vélni! Lehet, hogy csak nekem volt mázlim? Egyébként lakásom még nincs, nincs véletlen ismerősötök a Gatwick reptér környékén (Crawley v. Horleyban), aki épp lakótársat keres?

Sanya 2008.10.29. 20:28:42

Én egy hosszabb angliai, illetve skóciai munkavállalás után jöttem haza. Volt munkám, talán szerettem is, de én is azt tapasztaltam, hogy már idén nyáron is nehezebb volt munkát találni, mint akár egy évvel korábban. Korábban elég volt, ha elküldtem 20-30 e-mailt és már ott volt az interjú, onnan meg már majdnem tuti volt a munka. Persze, talán az is teszi, hogy eleinte nem voltam egy válogatós a munkaszerzés tekintetében:-)
Én kizárólag a pénz miatt voltam kinn, illetve a kezdeti időszak után kimondottan a bankszektorban szerettem volna elhelyezkedni, aminek odavágott a pénzügyi válság. Nesze neked credit crunch...:-)
Éltem Londonban, Dél-Anglliában, illetve a Skót Felföldön.
Most itthon vagyok, de Magyarországon sem könnyű állást találni, a válság itt is érzeteti hatását. Elég erősen.
Amúgy én a saját bőrömön tapasztaltam angolokon, illetve skótokon az idegengyűlöletet.
Egy angol taxisofőr kifejezetten előadta, gusztustalan dolog, hogy a külföldiek idejönnek, felveszik a pénzt és hazamennek.
Nem tudom...Tény, hogy válság van és ilyenkkor senki sem olyan mosolygós és happy, mint amikor még a csapból is a pénz dől...
Persze, mindez még nem jelenti a világ végét:) Aki keres talál - vallja a közhelyszerű mondás is, szóval én is azon a véleményen vagyok, hogy a megváltozott helyzetben mindnekinek át kell gondolnia a korábban alkalmazott módszerek helyességét. Ami tegnap jó volt, ma már elavult, így más módszerekkel kell állást keresni.
Ahogy egy előttem szóló is megemlítette, erőszakosabban, agresszívebben kell harcolni a munkáért. Amúgy, ha Skóciában szeretnétek dolgozni (főleg a szállodaiparban) szóljatok, én valószínűleg tudok segíteni. Igaz, Brightont én sem cserélném le a Skót Felföldre:-))
Gyönyörű hely az is, csak az éghajlat...;-)
Sok sikert és kitartást kívánok!

Lacesz 2008.11.08. 17:20:58

Olvasgattam itt kellemes üzeneteiteket, de válság nagyon is van, a para az, hogy csak most kezdődik, ami annyit takar, hogy nőni fog a gyártó cégeknél a munkanélküliség (mivel banki hiteleiiknek és befektetéseiknek annyi), ami által nem lesz pénz turizmusra sem, mivel miből lenne egy munkanélülinek. És a bevándorlók,a kedves magyar bajtársak és a laza 2 millió lengyel pont ezekben a szektorokban élik ki karrier vágyát, ami miatt lehet nagy bajban leszünk , a londoniakat is beleértve.
A lengyelek pedig nem akarnak haza menni, de nincs más választásuk. Főleg az illegális dolgozók készülnek haza, de nincs miből, mivel az anyagi gondokkal küzködő cég nem adja át a kis minimál bér alatti, fekete keresetüket borítékban. Ezért mi lesz felük jó kérdés. De okos angol közgazdászaink megoldották a helyzetet! Ingyen buszok Lengyelországba! De asszam pár ezer buszt végignézhetünk, ha hivatalosan 1,5 millió él itt és szerintem legalább fél milió minimum még feketén. De higyjétek el nem akarnak ezek haza menni, de muszály. Marad még bőven belőlük, mivel lassan a második nyelv lesz csak a minimálbéres mellók között az angol, ugyanis a lengyelt már többen beszélik. Nemtom mi lesz a jövőben, de az biztos, hogy értékelni kell majd egy minimál béres állást!!!

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2008.11.10. 17:43:51

London szopo. Lehet, hogy van munka, meg tobbet fizetnek, de egy mely levegoert is megvagnak egy tizesre. Egyebkent meg Devon szinten zenesz. Biztos van munka rogyasig, de itt angol, diplomas emberek visznek adatokat szamitogepre. Ez gondolom mond valamit. Lehet, hogy ugy tunik nincs valsag, de itt mar eleg regota a credit crunch a tema. Nem par hete, nem a Lehman Brothers ota. Szoval szopoagon van itt midenki. Lehet okoskodni, hogy mit csesznek el, meg mit kellene csinalni, csak semmit nem er.

DarthRosenberg · http://brighton.blog.hu 2008.11.15. 19:40:42

Na igen, azota mindketten szereztunk magunknak egy-egy mekis melot es az egesz kornyezetunk egyetert, hogy osszetehetjuk a ket kezunk a minimal beres allasainkert. Beszelgettem angol nenivel es bacsival, erdeklodtek, hogy konnyu-e allast talalni itt kelet-europaikent. Mondtam nekik, hogy hat honappal ezelott ay volt. Rogton tudtak, hogy mirol beszelek es 3-4 ehhez vago peldat mondtak a kornyezetukbol. Szoval nem tudom, hogy mikor es hogyan fogunk tudni lepni a mekis melobol, de jelen allas szerint lehet, hogy itt kene karriert befutni... :)
Bocsi az ekezet nelkulisegert, de a meki geperol irok.

Pedofilfasz 2009.06.01. 15:27:17

Sziasztok!!! Bocs a username miatt... Most gondolkodom Anglián, mert jelenleg Írországban létezem, de hogy miért azt nem tudom. Hónapok óta itt vagyok, de semmi, egy büdös telefonhívásom se volt... szóval olybá tűnik átmegyek Angliába, de Londonhoz nem fűlik a fogam, Brightonhoz viszont nagyon is. Csak elkeseredtem olvasva blogotok. Most mi a helyzet, mert csak eltelt fél év? Még ott vagytok? Hogy érzitek, lenne lehetőségem most munkát találni, vagy még mindig kilátástalan a helyzet?? Legjobbakat.

gerihajn 2010.12.03. 22:35:27

Szia,

Szerintem ez az oldal is tok jo: www.ingyenesangliaimunkalehetosegek.com/

Itt Angliaban elo magyarok tesznek kozze munkakat. En ezen az oldalon talaltam egy kitchen porter munkat.

Akkoriban a tulelesem mult ezen.

Hajni
süti beállítások módosítása